Një deçanas prodhon 2 kilogram mbeturina në ditë

Shkruar nga on Mars 9, 2018

Emisioni i sponsorizuar nga Kryetari Bashkim Ramosaj që transmetohet një herë në muaj “Deçani – Komuna Ime” ka nxjerrur një tjetër shqetësim që çdokush nga ne duhej ta kishte parasysh.

Sipas vlerësimit të Agjensisë Kosovare të Statistikave në Deçan jetojnë rreth 41 mijë banorë që i bie se 1 banore prodhon 2 kilogram mbeturina çdo ditë.

Deçanasit prodhojnē çdo ditë 20 tonë mbeturina dhe ky numër mund të jetë edhe më i madh nëse merren të dhënat e operatorëve privat në këtë komunë.

Kjo shifër u publikua për Top Iliria Radion nga Drejtori i ndërrmarjes “Higjiena” Sali Kuçi.

Ai tha se bizneset janë më të pa edukuara për të paguar duke performuar me vetëm 50 përqund, kurse familjet me rreth 70 përqind pagesë.(TIR)

 


Opinionet e lexuesve

Lere pergjigjen

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST

Background