Kosova

Sa herë që blejmë mjaltë themi, “Uh, a osht mjelt kshtoje?”. Dhe kemi plotësisht të drejtë, sepse është një nga mjaltët më të mira. Pikërishtë për këtë, nesër, pra me 10 Tetor, Komuna e Deçanit në bashkëpunim më Ministrinë Bujqësisë ,Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural menaxhuar nga GLV “Gjeravica” në Deçan organizon panairin një ditorë. “Panairi […]

Liqeni i Ujmanit ka dhe duhet të ketë rëndësi për Kosovën, po aq sa ka Kosova. Ky liqen kohëve të fundit është shëndrruar në kryefjalën e politikanëve nga Kosova dhe Serbia. Por a e dini se pse ky liqen ka rëndësi jetike për Kosovën? Ja më poshtë disa nga të dhënat e rëndësishme; – Pa […]

Këto dy foto prezentojnë një realitet të hidhur në Kosovë. Gazetarja Adelina Çekaj ka shkrepur në mënyrë rastësore realitetin me të cilin ndeshemi çdo ditë. Nuk ka më keq se kur një i varfër për të mbajtur familjen, del nga shkolla dhe pastron xhamat e veturave tona. Pikërisht këtë foto, Adelina e ka emërtuar si […]

Inspektoriati i Punës nga Ministria e Punës dhe e Mirëqënies Sociale në Gjakovë ia ka kthyer mbrapsht Komunës së Deçanit vendimin e kontratës së punës me Ardi Ramosaj si mēsimdhënës. Ka qenë ankesa e Fistrim Muçaj që Inspektoriati i Punës ka hulumtuar me hollësi një konkurs pune për mësimdhënës të ri në Shkollën “Kuvendi i […]

Partia e Ramush Haradinajt në Deçan po merr kritika serioze nga opozita. Janë drejtuesit e opozitës Jeton Mushkolaj nga LDK dhe Mon Selmonaj nga PDK që po kritikojnë politikën jo profesionale që AAK- ja po ushtron përmes supremacisë. Duke qeneë se ka shumicën, AAK-ja po tregon kulturë jo profesionale dhe të dëmshme për shoqërinë, ka […]

Rreth 9 milion euro do të jetë buxheti i vitit 2019 për Komunën e Deçanit. Kështu ka votuar Asambleja Komunale në mbledhjen e fundit të mbajtur të enjten. Pro kanë votuar 17 deputetë, 5 ishin kundër dhe 1 abstenoi. Pos buxhetit, Komuna e Deçanit do ta ketë edhe Teatrin e saj. Idea ishte dhënë nga […]

Tashmë jemi mësuar të dalim nëpër tubimet e politikanëve kur na premtojnë lëvizje pa viza nëpër Evropë, paga më të larta, punë më të mira, standard më të mirë etjerë. Por, në fakt realiteti ndryshon për të kundërt. Ne si Kosovarë mund të udhëtojmë pa viza në rajon vetëm në shtetet pērreth. Pasaporta Kosovare për […]


Current track
TITLE
ARTIST

Background